nieuws

Tereos investeert 1 miljoen euro in labo in Aalst

Aalst wordt het strategisch hart voor innovatie en ontwikkeling van Tereos. Begin 2023 verhuist het applicatielabo van de groep naar de site in Aalst. Er komen extra jobs bij voor hooggeschoolde profielen.

Begin 2023 verhuist het applicatielabo in Marckolsheim (Frankrijk) naar Aalst. In dat labo onderzoeken we met en voor onze klanten hoe we de nutritionele waarde en kwaliteit van voedingsmiddelen kunnen optimaliseren door het gebruik van Tereos-ingrediënten. De fabriek in Aalst biedt een brede waaier aan producten met een hoge toegevoegde waarde: zetmelen, zoetstoffen, eiwitten, afgeleide producten en bio-ethanol.

Gerdi De Kimpe, verantwoordelijke Interne Communicatie: “Het Europees innovatielabo van Tereos is vandaag al in Aalst gevestigd. De komst van het applicatielabo bevestigt het vertrouwen van de Tereos-groep in de kwaliteit en knowhow van onze medewerkers. Het creëert ook nieuwe perspectieven voor hooggeschoolde mensen uit Aalst en omgeving die dicht bij huis een hoogwaardige en boeiende job zullen kunnen vinden.”

De komst van het applicatielabo creëert nieuwe perspectieven voor hooggeschoolde mensen uit Aalst en omgeving

Gerdi De Kimpe, verantwoordelijke Interne Communicatie

Extra arbeidsplaatsen

Met de verhuis gaat een investering van 1 miljoen euro gepaard. Er komen arbeidsplaatsen bij, voornamelijk voor onderzoekers en ingenieurs.

We zijn terecht fier dat Aalst het strategisch hart voor innovatie en ontwikkeling van Tereos wordt. Het verhoogt enerzijds de actuele tewerkstelling en anderzijds verstevigt het de langetermijnpositie van onze fabriek in Aalst.