duurzaamheid

Onderzoek en ontwikkeling

Snel naar...

Het Europese innovatielabo is gevestigd in Aalst. Daar leggen we ons toe op onderzoek en productontwikkeling, zodat we voorbereid zijn op de voedsel- en energiebehoeftes van morgen.

Innovatielabo

Hier ontwikkelen we de plantaardige innovaties voor een duurzame toekomst. Zo ontwikkelen we onder meer plantaardige grondstoffen voor de chemische sector – een milieuvriendelijk alternatief voor fossiele bronnen. De meeste aandacht gaat naar voeding en gezondheid. We willen consumenten en onze klanten ingrediënten aanbieden die hen in staat stellen hun nutritionele en functionele behoeften in te vullen. Vandaag én in de toekomst.

We onderzoeken ook hoe we ons energie- en waterverbruik kunnen verminderen, en optimaliseren het circulaire productieproces van Tereos.

Applicatielabo

Begin 2023 zal in Aalst ook het Tereos Applicatielabo gevestigd zijn. Voedingsapplicatiespecialisten bestuderen met en voor onze klanten hoe ze de nutritionele waarde en kwaliteit van voedingsmiddelen kunnen optimaliseren door het gebruik van Tereos-ingrediënten. Ook in niet-voeding, zoals papier en karton, worden de Tereos-producten getest. Onze fabriek biedt een brede waaier aan producten met een hoge toegevoegde waarde: zetmelen, zoetstoffen, eiwitten, afgeleide producten en bio-ethanol.