nieuws

Tereos Aalst verdubbelt de productiecapaciteit van zijn hoogfructoselijn (F95)

De board van Tereos heeft de uitbreidingsinvestering van de hoogfructosestroopproductie in Tereos Aalst goedgekeurd – een investering van 17 miljoen euro.

Bij de productie van een hoogfructosestroop wordt een klassieke fructosestroop van 42% fructose verrijkt tot een hoogfructosestroop van > 95% fructose. Een klassieke fructosestroop is qua smaak en zoetkracht vergelijkbaar met biet- of rietsuiker. Door de dextrosemoleculen uit te wassen verkrijgen we een hoger percentage aan fructose en dus ook extra hoge zoetkracht. Daardoor is de F95 stroop geschikt voor suikerreductie in frisdranken en voedingswaren.


Bovendien zal de stroop in de nabije toekomst ook gebruikt worden als basisingrediënt in de productie van bioplastics. In dat kader tekende Tereos een langetermijncontract met Avantium, pioneer in de industrie van hernieuwbare en duurzame chemie.


Leuk weetje: in Europa maken slechts 2 producenten deze F95 stroop. Met de investering versterkt Tereos Aalst zijn markpositie in hoogfructosehoudende stropen en onderschrijven we onze actieve bijdrage aan de groene chemie, een nieuwe stap in ons duurzaam engagement. We zijn steeds op zoek naar gedreven en dynamische medewerkers om onze groei en de continuïteit te verzekeren.