nieuws

Studenten SMI Aalst en UGent bezoeken Tereos

Op 22 en 23 november kreeg ons bedrijf opnieuw heel wat studenten over de vloer. Zij ontdekten wat zich allemaal afspeelt achter de muren van onze fabriek.

Hoewel het twee totaal verschillende groepen waren, ging er voor beide een nieuwe wereld open. De 25 toekomstige industriële ingenieurs in de biochemie van UGent kregen inzicht in het productieproces van zetmeel, zoetstoffen en alcohol. Onze experten lichtten het hoogtechnologische proces in detail toe en beantwoordden de welgemikte vragen.


Ook de 50 leerlingen van het 5de jaar wetenschappen van het SMI Aalst keken hun ogen uit tijdens de gegidste rondleiding. Eerste halte was onze waterkrachtkoppeling die onze fabriek voorziet van energie. Vervolgens trok de groep via het magazijn en het atelier richting tarwemaalderij en haar controlekamer. De leerlingen kregen ook een kijkje achter de schermen van de dextroseproductie, de verpakkingsafdeling en tot slot de laadkaaien waar warme, vloeibare suiker in de klaarstaande vrachtwagens wordt gepompt.